multimedia

Spoturi video

Atentie Gripa 2
Atenţie, gripa!
Îngrijirea la domiciliu
Prevenirea gripei de tip nou A(H1N1)
Raportaţi.
Gătiţi bine.
Dacă aveţi simptome de gripă, adresaţi-vă de urgenţă medicului de familie.
Ţineţi păsările închise. Nu lăsaţi copiii să se joace cu ele.
Spălaţi-vă pe mîini.
Simptomele de boală la păsări.
Păstraţi curăţenia! Reguli de biosecuritate în gospodărie.
Raportaţi cazurile suspecte de boală sau moarte a păsărilor.
Acoperiţi nasul şi gura cu batista atunci cînd tuşiţi sau strănutaţi.

Spoturi audio

Spălaţi-vă pe mîini şi respectaţi eticheta
865
Spălaţi-vă regulat pe mîini cu săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. Nu atingeţi cu mîinile ochii, nasul sau gura. Cînd tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi gura şi nasul cu batista. download (MP3, 4 Mb)
Simptomele gripei de tip nou
864
Fiţi atenţi la simptomele de boală a gripei de tip nou (febră, tuse, dureri de cap etc.). La apariţia acestor simptome, adresaţi-vă de urgenţă medicului de familie. Limitaţi contactul cu cei din jur. download (MP3, 4 Mb)
Fiţi informat
863
Fiţi informat şi urmăriţi anunţurile şi recomandările autorităţilor medicale. Evitaţi călătoriile în zonele afectate. Dacă plecaţi într-o călătorie, informaţi-vă despre situaţia din zona respectivă. Dacă timp de 7 zile de la revenirea dintr-o ţară afectată de noul virus gripal aveţi febră, adresaţi-vă de urgenţă medicului de familie. download (MP3, 4 Mb)
Respectaţi distanţa
862
Evitaţi contactul apropiat cu persoanele bolnave. Respectaţi distanţa de cel puţin 1 metru de la alte persoane. Evitaţi călătoriile, locurile publice şi aglomerate. download (MP3, 4 Mb)
Separaţi
322
Păsările domestice trebuie separate de păsările sălbatice; păsările domestice trebuie întreţinute în spaţii închise. download (MP3, 4 Mb)
Raportaţi
321
Nu atingeţi păsările moarte sau bolnave; nu lăsaţi copiii să se joace cu păsările; raportaţi la primărie sau medicului veterinar orice caz suspect de boală sau moarte a păsărilor. download (MP3, 4 Mb)
Spălaţi
320
Spălaţi-vă cât mai des pe mîini cu săpun – înainte de masă, după ce strănutaţi sau tuşiţi. download (MP3, 4 Mb)
Gătiţi bine
259
Gătiţi la temperaturi înalte carnea de pasăre, fierbeţi bine ouăle, separaţi carnea crudă de mîncarea pregătită, spălaţi cu detergent cuţitele, suprafeţele de tăiat şi alte obiecte de bucătărie. download (MP3, 4 Mb)
Alertă gripa aviară
258
Gripa aviară este încă periculoasă. Ţineţi păsările domestice închise. Anunţaţi primăria sau medicul veterinar despre cazurile suspecte de moarte sau îmbolnăvire a păsărilor domestice. download (MP3, 4 Mb)
Gripa sezonieră
257
Dacă aveţi simptome de gripă, cel mai bine e să rămîneţi acasă. Aveţi grijă de sănătatea Dumneavoastră şi a celor din jur. download (MP3, 4 Mb)
Curăţenia în gospodărie
256
Păstraţi curăţenia din gospodărie! Purtaţi încălţăminte şi halat special atunci cînd daţi mîncare la păsări, strîngeţi ouăle sau faceţi curăţenie în coteţ. După fiecare contact cu păsările şi animalele, spălaţi-vă bine pe mîini. download (MP3, Mb)

Posters

Leaflets

Documente