Noutăţi toate noutăţile

 • Gripa ocoleste Moldova
  “Sarbatoriti linistit Craciunul, copiii pot merge in vacanta si sa revina liber la scoala. Nu avem pericol de epidemie de gripa pandemica si sezoniera in acest moment”. Indemnul vine de la viceministrul Sanatatii, Mihai Magdei.
 • Liniştiţi putem sărbători. Virusul gripal A(H1N1) pe teritoriul ţării este zero
  Anul acesta elevii îşi pot desfăşura nestingherit activităţile de bal-mascat, iar cei vîrstnici pot sărbători în voe şi Crăciunul şi Anul Nou. Comparativ cu perioada semilară a anului trecut, cînd republica era în prag de gripă pandemică, iar şcolile îşi sistau activitatea de la o zi la alta, la ziua de ieri,spre exemplu, circulaţia virusului gripal pandemic pe teritoriul Republicii Moldova, era zero.
 • La Chişinău a fost lansat pentru prima dată un film despre gripă
  Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. La Chişinău a fost lansat astăzi pentru prima dată un film documentar despre gripă, informează MOLDPRES.
 • INVITATIE la conferinta de presa (Chisinau, 20 decembrie 2010)
  INVITATIE la conferinta de presa (Chisinau, 20 decembrie 2010) Stimati colegi din mass-media, Marti, 21 decembrie, la ora 10.00, va avea loc conferinta de presa privind lansarea filmului documentar despre gripa „Atentie! Gripa!", realizat in cadrul Proiectului de control al gripei aviare si gradul de pregatire al tarii in caz de pandemie umana si activitatile de raspuns, finantat de Banca Mondiala. Totodata, in cadrul conferintei de presa se vor face unele totalizari ale activitatilor proiectului. Conferinta de presa va avea loc in incinta Ministerului Sanatatii (str. V.Alecsandri, 2, etajul 2, sala de conferinte). 
 • Pregătiți pentru urgențe în sănătate publică
  În perioada 24 noiembrie – 30 decembrie curent, Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Centrul Național de Sănătate Publică, desfășoară ateliere de instruire pentru specialiștii instituțiilor medico-sanitare publice și ai serviciului de stat de supraveghere a sănătății publice. Instruirile au ca temă fortificarea capacităților de pregătire și răspuns la evenimente de sănătate publică cauzate de agenți de origine biologică și sunt planificate în cadrul Proiectului „Controlul gripei aviare şi gradul de pregătire în caz de pandemie umană şi activităţile de răspuns”, finanţat de Banca Mondială.
 • STUDENȚII DE LA MEDICINĂ MERG ÎN SATE PENTRU A LE VORBI TINERILOR DESPRE GRIPĂ
  Chișinău, 1 decembrie 2010 – Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină a demarat, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, un șir de activități de informare a tinerilor din Republica Moldova despre principalele metode de profilaxie a gripei aviare. Acțiunile sunt planificate în cadrul Proiectului „Controlul gripei aviare și gradul de pregătire în caz de pandemie umană și activitățile de răspuns” finanțat de Banca Mondială.
 • Specialiștii discută problemele de astăzi din sectorul avicol
  La 25 noiembrie curent, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în colaborare cu Agenția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor de Origine Animală invită reprezentanții întreprinderilor avicole din republică și medicii veterinari farmaciști la masa rotundă „Problemele actuale în sectorul avicol. Soluții, perspective de dezvoltare”. Evenimentul este organizat cu suportul tehnic și financiar al Băncii Mondiale, în cadrul Proiectului de control al gripei aviare și gradul de pregătire în caz de pandemie umană și activitățile de răspuns.
 • Să fim gata pentru un nou val de gripă
  Interviu cu Ion Băhnărel, director general al Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP) despre evoluţia gripei pandemice, succesele Proiectului de control al gripei aviare și gradul de pregătire în caz de pandemie umană și activitățile de răspuns finanțat de Banca Mondială, reformele din cadrul CNSP.
 • Institutul Cantacuzino produce un milion de vaccinuri antigripale
  Potrivit mass media din România, Institutul Cantacuzino face pentru sezonul 2010-2011 peste un milion de doze de vaccin gripal, ce conține trei tulpini, dintre care una este cea pandemică A(H1N1), epidemiologii începând din 1 octombrie supravegherea îmbolnăvirilor în România.
 • Atelier de lucru pentru jurnalişti: „Atenţie! Gripa!”
  ATELIER PENTRU JURNALIŞTI. Mesajul comun al profesioniştilor din sănătatea publică şi mass-media: „Pandemiile şi dezastrele sunt de la Dumnezeu. Şi ţările trebuie să fie pregătite pentru ele. Iar oamenii trebuie instruiţi pentru ca pierderile să fie mai mici” 8 iulie 2010, Vadul lui Vodă,

ActualitateVideo: Prevenirea gripei de tip nou A(H1N1)

Dacă aveţi simptome de gripă, adresaţi-vă de urgenţă medicului de familie.
Păstraţi curăţenia! Reguli de biosecuritate în gospodărie.
Simptomele de boală la păsări
Raportaţi